Остранет клавирот кај кружниот тек во Битола

409

Клавирот кај кружниот тек на улицата Васко Карангелевски во Битола, кој беше поставен како симбол на Битола за град на клавирите, е остранет од кај Обиколницата.

Вработените на ЈП „Комуналец“ денеска го остранија клавирот и написиот кој стоеше пред него, „Битола бабам Битола“. На местото на клавирот битолските комуналци посадија цвеќиња.

М.М.