На магистралниот пат Кичево-Гостивар синоќа во 22 часот е норамлизиран сообраќајот, кој од вчера се одвиваше наизменично поради свлечиште.

На делницата се поставени сообраќајни знаци за известување поради постоење можност од повторно свлечиште на земја.

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози.