Не се знае колку дивоградби ќе се уриваат во Охрид

407

Општина Охрид денес ја заврши постапката во избирањето на фирма која ќе биде задолжена да ги урне дивоградбите кои се одредени за уривање. Сепак, засега нема информација колку решенија за уривање се издадени.

Од општината велат дека е избран економскиот оператор за рушење на дивоградбите, кој ги исполнува условите и критериумите кои се пропишани во објавата, а наредната недела се очекува да биде склучен договор.

Според информациите, Инспекциските служби се постојано на терен, а бројката на дивоградби варира и затоа не може да биде утврдено засега колку дивоградби треба да се урнат.