Најмногу дожд наврна во Маврово, Лззарополе, Битола, Крушево и Охрид

144

Во изминатово деноноќие најмногу дожд наврна во Маврово, Лззарополе, Битола, Крушево и Охрид.

Како што информираат од Управата за хидрометеоролошки работи, во Маврово наврнале 47 литри на метар квадратен, во Лазарополе – 45, во Битола и Претор – 32, 30 во Пожаране, 28 во Крушево, 23 во Охрид и 19 во Дебар.

Обилни врнежи во изминативе 24 часа имаше и во Тетово, Куманово, Тополчани, Прилеп, Скопје…