Германскиот гигант „Кромберг и Шуберт“, кој вработува над 6.000 битолчани ќе донира ни помалку ни повеќе туку 195.000 евра за изградба на
нова детска градинка во битолската Касарна.

Новата детска градинка ќе ја гради Општината Битола, дали со општиски буџетски средства, или по пат на јавно приватно партнерство, во кругот на АРМ.

Донацијата на „Кромберг и Шуберт “ треба да биде прифатена на седницата на Советот која ќе се одржи на 10 септември.

М.М.