Кривична пријава поради сеча на туѓа шума 

528

Полициската станица Кичево поднесе кривична пријава проти Ш.И.(30) од кичевското село Туин, поради основи на сомнение за сторено казнено дело „пустошење на шума“.

Тој во периодот август – октомври минатата година, кај месноста Башоски ливади, извршил бесправна сеча на 400 дабови стебла, односно 184 метри просторно дрво, сопственост на повеќемина соселани од Туин – информираа од СВР Охрид.

З.А.