Концерт во Кичево на Младинскиот камерен оркестар од Тетово

139

Во големата сала од Центарот за култура вечерва Младинскиот камерен оркестар од Тетово ќе одржи концерт со работен наслов „Бајка во една зимска вечер“ , солист ќе биде биде Исмет Весели, а диригент Агона Чупи.

-Вечерва за прв пат пред кичевската публика ќе се претстави Младинскиот камерен оркестар од Тетово, со репертоар во кој ќе бидат застапени дела на Антонио Вивалди, Петар Илич-Чајковски, Јан Сибелиус, Драган Шуплески и други. Диригент на камерниот оркестар е Агона Чупи, а солист Исмет Весели. Очекуваме младите инструменталисти од Тетово да се покажат во најдобро светло, а домашната публика има ретка можност да ужива во ваков вид на музика – истакна Маја Николоска-Сиљаноска од Центарот за култура.

З.А.