Константин Георгиевски избран за в.д. градоначалник на Охрид

326

Советот на Општина Охрид на денешната вонредна седница од 15 гласа го избра Константин Георгиевски за вршител на должноста градоначалник.

Георгиевски, инаку координатор на советничката група на СДСМ, на функцијата ќе го замени проф. д-р Јован Стојаноски, кој ненадејно почина на 15 декември на 48 годишна возраст.

После назначувањето на функцијата тој изјави дека ќе се залага за продолжување на реализација на проектите и исполнување на визиите на неговиот претходник.

Георгиевски ќе ја извршува градоначалничката функција до вонредните избори за градоначалник што ќе бидат распишани дополнително, најверојатно заедно со претседателските.