Денот на училиштето одбележан во ЦОУ„ Христо Узунов“, село Другово

1110

Денот на училиштето 24 април го одбележа ЦОУ„ Христо Узунов“ од село Другово. По тој повод во училиштето беше организирана културно –уметничка програма. На најистакнатите ученици кои освоија први, втори и трети награди на литературниот конкурс, натпреварот по англиски јазик и на првенецот на генерацијата Петранка Спасеноска им беа доделени дипломи и книги.

-Со повеќе свечености денес го одбележавмe Денот на училиштето 24 април. Свеченоста беше отворена со националната химна и песната за Христо Узунов, изведени од нашиот хор. Потоа на учениците кои освоија едно од првите три места на литературниот и на конкурсот по англиски јазик им доделивме книги и дипломи. Исто така награда доби и првенецот на генерацијата Петранка Спасеноска. На крајот од страна на нашето училиште беше организирана аукција на прехрамбени артикли и други изработки, а средствата од оваа аукција ќе бидат наменети за тековните потреби на училиштето- рече Биљана Анѓелеска директорка на училиштето.

З.А.