Голем пожар кај манастирот Селце

169

Пожар со поголеми размери избувна околу пладне кај манастирот Селце. Околу 15 хектари шума е зафатено со пожарот. Огнените пламени беа високи и се забележуваа од градот.

На терен се пожарникари и од јавните претпријатија кои го гаснат пожарот. Отежнато оди гаснењето заради ветрот и високите темоератури. Има и ационска поддршка за гасењето на огнот.

Манастирот Св. Димитрија засега е обезбеден.

Ка.М.