Вработените на ЗК Пелагонија на нов протест

299

Вработените во ЗК Пелагонија денеска рано изутрина наместо на своите работни
места се собраа пред Управната зграда каде протестираа поради неисплатените плати.

На протестот околу 200 работници побараа средба со раководството на Комбинатот. Тие се пожалија дека немаат добиено две плати.

Откако остварија средба со сопственикот на Комбинатот, Цветан Панделевски, тие ги почнаа преговорите.

Според сопственикот на ЗК Пелагонија, Цветан Панделевски причината за ваквата
состојба е што наводно државата не му ги имала платено субвенциите за оваа и минатата година. Но притоа тој ветил дека до среда ќе им исплати една плата. М.М.