Незадоволните граѓани во Битола денеска излегоа на протест против најавените реформи во образованието. Протестот беше организиран од Граѓанската
иницијатива „Учебници и настава мора да има“.

Незадоволните граѓани своето незадоволство го искажаа пред зградата на општината Битола.  Тие најавија собирање потписи за одржување на реферндум против законот за дигитални учебници. М.М.