ЈКП „Комуналец” Битола, кое во последно време во голема мера го обнови возниот и маинскиот парк, денеска го промовира своето најново возило – метларка за метење на улиците на Битола.

Со ова ново возило , кое првиот човек на „Комуналец“ Панде Богоевски, го промовираше заедно со градоначалничката на Битола, Наташа Петровска „Комуналец“ ќе може далеку подобро да го чисти и мети градот под Пелистер. М.М.