Формирањето на шпанската влада ја доближува Македонија до НАТО

279
Педро Санчез доби поддршка да формира влада

Лидерот на социјалистите Педро Санчез доби поддршка од парламентот на Шпанија за формирање на коалициска влада, со што е ставен крај на безмалку едногодишната политичка криза во државата.

Формирањето на шпанската влада го отвора патот за ратификација на протоколот за членство во НАТО на Македонија, која ќе стане 30-та членка на Алијансата.