Филипче: Заштитата на здравјето беше на највисоко ниво во текот на изборниот процес

110

Заштитата на здравјето на граѓаните во текот на изборниот процес беше на највисоко ниво, напиша министерот за здравство Венко Филипче на неговата официјална фејсбук-страница.Тој им се заблагодари на сите гласачи, медицинските работници и на сите вклучени во организацијата на изборите.

– Голема благодарност за свесноста и почитувањето на мерките од страна на сите гласачи – покажавме дека можеме да функционираме со почитување на протоколи и мерките за заштита. Голема благодарност и до сите медицински работници, членови на избирачките одбори, комисијата за заразни болести и сите вклучени во организацијата на парламентарните избори во текот на трите дена на гласање за доследно спроведување на протоколите. Тоа е начинот на којшто ќе продолжиме да живееме безбедно – со носење маска, дезинфекција, почитување дистанца и почитување на протоколите – се вели во објавата на Филипче.