Спасовски: Граѓаните да пријават доколку некој им се заканува да не излегуваат на референдумот

189

Oва е историски миг за нашата држава. Апелирам ако кој било се заканува на некој граѓанин да не излегува на референдум, граѓаните тоа да го пријават во најблиската полициска станица, изјави денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на посетата на скопската општина Бутел. 

Министерот Спасовски, како што се наведува во соопштението, исто така посочи дека МВР ги презема сите неопходни мерки за претстојните посети на високи странски делегации, а самите посети се доказ за поддршката што Република Македонија ја има од меѓународната заедница.

Според министерот за внатрешни работи полициската станица што се наоѓа на територијата на општина Бутел има значителни позитивни резултати во изминатата година во намалувањето на криминалитетот и особено во делот на регулирањето на сообраќајот.

Спасовски им се заблагодари на граѓаните што придонеле за средување на сообраќајниот хаос кој постоел во општината и ги повика и понатаму да бидат партнери на македонската полиција.

– Со градоначалникот на општина Бутел разговаравме околу нашите заеднички надлежности. Благодарам што градоначалникот има разбирање за обезбедување на место за изградба на нова полициска станица, што ни е потребна за да ги подобриме условите за работа на полициските службеници и се надевам дека многу скоро ќе имаме можност да започнеме со реализација на еден ваков значаен проект, рече министерот.

На средбите во полициската станица и во локалната самоуправа се разговарало и за референдумот на 30 септември, соопшти МВР.