Владејачката СДСМ, вечерва на Извршниот одбор одлучи за кандидати за градоначалници на локалните избори, што треба да се одржат во втората половина на октомври, да ги предложи:

За Бутел – Велимир Смилевски, Богданци – Блаже Шапов, Валандово – Перо Костадинов, Босилово – Зоран Зимбаков, Вевчани – Сашо Јанковски, Виница – Ивица Димитров, Градско – Роберт Пешовски, Делчево – Горан Трајковски, Демир Капија – Лазар Петров, Дојран – Анго Ангов, Зелениково – Борче Гијевски, Карбинци – Јорадан Нацев, Кисела Вода – Филип Темелковски, Конче – Благој Илиев, Крушево – Томе Христовски, Маврово Ростуше – Медат Куртовски, Лозово – Ацо Велковски, Новаци – Љубе Кузмановски, Охрид – Костантин Георгиевски, Пехчево – Славчо Падуровски, Пробиштип – Драган Анастасов, Штип – Сашко Николов и за Ресен- Живко Гошаревски.

Потврдена е кандидатурата и на Петре Шилегов за градоначалник на град Скопје.