Протестен марш на ВМРО-ДПМНЕ за Гоце Делчев

501
фотографии: Игор Бансколиев

ВМРО – ДПМНЕ денеска организира протестен собир, како што најави, за поддршка на членството во Европската Унија, за Македонија и за Гоце Делчев.
Во овој момент протестирачите се пред Министерството за правда, а за кратко се очекува да тргнат кон МНР.
За пред МНР пред се планирани говори на претставничка на Унијата на млади сили, претседателот на Патриотскиот институт, Пандов и лидерот на партијата, Мицкоски.