ПОДЕМ во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ за изборите

372

Членовите на централниот одбор на Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ, ја усвоија програмата за работа на Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ, како и програмската платформа за политичко дејствување на партијата во период 2020 – 2024 година.

На седницата на централниот одбор, донесена е и донесе одлука на вонредните парламентарни избори да учествува во коалицијата Обнова на Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ, соопшти партијата.