Пендаровски го потпиша указот за прогласување на Законот за попис

350

Претседателот Стево Пендаровски денеска го потпиша Указот за прогласување на Законот за попис на населението.

Од кабинетот на Пендаровски информираат дека указот бил потпишан по извршените консултации со правни експерти.

Пендаровски очекува процесот на спроведување на пописот да не се политизира, а добиените податоци да бидат од корист за севкупниот развој, со што ќе се овозможи формулирање на долгорочни стратегии во виталните области во државата.