ОЈО даде 12 позитивни мислења за амнестија

105

До затворањето на денешниот број на „Нова Македонија“, вчера до 16.30 часот, Основното јавно обвинителство имаше дадено 12 позитивни мислења за амнестија за обвинетите за настаните на 27 април, минатата година.

– Ја известуваме јавноста дека денеска во Јавното обвинителство пристигнаа вкупно 66 барања за амнестија доставени во согласност со Законот за амнестија од страна на Основниот суд Скопје 1 – Скопје.

Во Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција пристигнаа 29 барања, од кои до овој момент е дадено позитивно мислење за 12.
Во Основното јавно обвинителство – Скопје пристигнати се 37 барања за амнестија. Поднесените барања се доставени до надлежните обвинители, кои постапувале по предметите. По нивното разгледување, ќе биде доставено соодветно мислење до судот – известуваат од ОЈО.