Николовски: Поддршка од граѓаните за зачувување на македонското национално единство

401

Со нашата програма „Обнова на Македонија“ сериозно ќе се посветиме на зачувување на македонското национално достоинство, ќе придонесеме за силен економски развој во Македонија дури и во услови на корона криза, ќе ги зголемиме просечните плати за 25 проценти, пензиите во просек за 20 проценти, а најниските пензии и многу повеќе од тоа, ќе се погрижиме за рекордно ниско ниво на даноци од само 8 проценти, а дополнително ќе се погрижиме за привлекување на странски и домашни инвестиции. Ова меѓу другото го изјави денеска во Прилеп Александар Николовски, носител на листата на пратеници во ИЕ 4 од ВМРО ДПМНЕ.
При тоа Николоски го повика Заев да одговори пред македонската јавност дали може да го докаже за потеклото на богатството што го има со семејството.
– Го повикувам јавно Зоран Заев наместо да се заканува во напад на очај заради резултатите кој што и тој ги гледа и енергијата што стига, да одговори пред македонската јавност дали е спремен да докаже од каде потекнува неговото богатство и богатството на неговото семејство – рече Николовски, при тоа посочувајќи дека СДСМ во 2019 година донеле закон штетен за тутунарите од прилепско, за кој ќе се погрижат да биде променет и дека тутунарите ќе имаат подоинствен живот.
Ка.М.