Фото: Игор Бансколиев

Над три отсто од граѓаните досега го искористиле правото на глас на локалните избори, според податоците на интернет-страницата на Државната изборна комисија (ДИК).

Претседателот на ДИК Александар Даштевски соопшти дека до 9 часот гласале 3,28 отсто од граѓаните.

Досега гласале речиси 39.337 граѓани (3,45 отсто според најновите податоци) и обработени се над 40 отсто од гласовите.