Мицкоски: Од комисијата има признание дека се преговара за идентитетот, Заев лажеше

618

Од изјавите на историчарите од комисиите дознаваме дека бугарската страна се противи за терминот македонски, кој го означува нашиот идентитет, а Зоран Заев упорно нè убедува дека не преговара за идентитетот и историјата, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Тој вели дека бугарската страна кажала дека за придавката македонски се разговара на повисоко ниво, што, како што вели Мицкоски, во превод би значело дека Заев тргува.

– Та нели сè беше во главата на вморвците? Поддршка за нашите историчари да опстојат на вистината. Лажеше додека се колнеше во најмилото и продаваше, лаже и денес. Заев е проблемот, а народот е одговорот – напиша Мицкоски на Фејсбук.