УТРЕ ВО „НОВА МАКЕДОНИЈА“: АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ

„Македонија е навистина уморна од битки за власт и од постојани изборни кампањи на живот и смрт. Крајно време е за студени глави, мудрост и здрав разум. Ама, тој разум, таа мудрост треба да ги искористиме за Македонија, за нејзините граѓани, па затоа предлагам три решенија“, пишува во својата анализа академик Коцарев. Кои се тие три решенија, во утрешниот број на весникот