Љубе Кузманоски, актуелниот градоначалник на Новаци, ја доби довербата на
партијата СДСМ да се натпреварува за градоначалничлката функција и на наредните
локални избори.

По седницата на Извршниот одбор на СДСМ на која беа констатирани кандидатурите на првите 30 кандидати за градоначалници на локалните избори, Извршниот одбор на партијата донесе одлука Љубе Кузманоски да биде кандидат за градоначалник и на следните локални избори.

Љубе Кузманоски со успех ја извршуваше градоначалничката фу нкција и за време на
неговиот прв мандат во Новаци се реализира бројни инфратсруктурни зафати. М.М.