Илегалната миграција тема на средбата меѓу Спасовски и хрватската амбасадорка

37

Во Министерството за внатрешни работи денеска се одржа средба помеѓу министерот Оливер Спасовски и храватската амбасадорка, Нивес Тигањ.

Како што информираат од МВР, на средбата двајцата соговорници ја потенцирале одличната соработка меѓу министерствата за внатрешни работи на двете земји, како и досегашната, но и поддршката од Хрватска на која може земјава да смета и во наредниот период, а во однос на процесите за започнување преговори со ЕУ.

Тема на средбата биле и начините за справување со илегалната миграција и соработката со цел поефикасно справување со обидите за илегален влез на мигранти.