Излезеност до 9 часот: Гласале 2,5 отсто, ДИК одбил три приговори

861

Своето гласачко право на референдумот, до 9 часот го искористиле 2,5 отсто од гласачите, по обработка на 71 отсто од добиените податоци, соопшти Државната изборна комисија (ДИК) на прес-конференција. 

ДИК објави дека до нив досега пристигнале три преговори за повреда на избирачко право, но сите биле одбиени.

Следната прес-конференција на ДИК е закажана за 11.30 часот.