Фото: Игор Бансколиев

Излезеноста до 19 часот изнесува 45,74 отсто, според податоците на интернет-страницата на Државната изборна комисија на (ДИК).

Досега правото на глас го искористиле вкупно 829.927 лица, покажуваат обработените податоци од 3.463 гласачки места од вкупно 3.480.

Најголема излезеност од 53,22 отсто има во изборната единица 4.