Изгласани законите за Совет на јавни обвинители и за одбрана без присуство на ВМРО-ДПМНЕ

253

Собранието ги донесе и другите два закони предвидени за денешната седница. Законот за Совет на јавни обвинители беше донесен со 74 гласа „за“, а за него беа потребни 60 гласа.

Законот за одбрана беше донесен со 80 гласа за и ниту еден против.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не беа во салата, претходно на прес конференција, координаторот Мицевски најави дека ќе влезат во салата само за распуштање на Собранието.

Претходно беше изгласан и законот за јавно обвинителство.