Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ

УТРЕ ВО „НОВА МАКЕДОНИЈА“ АНАЛИЗА НА АКАДЕМИК ЉУПЧО КОЦАРЕВ

Претседателот на МАНУ во својата анализа посочува дека сервилноста кај македонските политичари, нивната желба за владеење, дополнета со незнаењето, ароганцијата, алчноста и неспособноста, може да доведе до распаѓање на Македонија.

Нема потреба од сервилност и кон внатре (коалициските партнери) и кон надвор. Нема потреба заради мислењето дека „има момент на итност за почеток на преговорите меѓу Македонија и ЕУ“, да заборавите кои сме. Сервилноста одбива. Покажете дека не сте сервилни и ќе имате повеќе шанси за ЕУ, порачува Коцарев