Собранието денеска одлучи дека Законот за јавно обвинителство, кое е на дневен ред во Парламентот, ќе биде донесен по скратена постапка.

Во салата беа присутни 99 пратеници, од кои 57 гласаа „за“. Пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ не гласаа.