Заев утре патува за Брисел

924
Фото: Маја Јаневска-Илиева

Премиерот Зоран Заев утре ќе отпатува за Брисел, во последен обид за добивање на датум за почеток на преговори со Европската Унија.

Премиерот истакна дека ќе ги искористи средбите со премиерите за да ги убеди да донесат одлука. Тој верува дека конечниот став ќе го даде Советот на Европа.