Заев: Време е за одлука!

1346

Со договорот македонскиот идентитет е заштитен. Граѓаните на Македонија влегуваат гордо во НАТО и ЕУ. Време е за одлука! Одиме напред во НАТО и ЕУ, напиша синоќа премиерот Зоран Заев на неговиот Фејсбук профил.

Постот е дел од владината кампања за есенскиот референдум на кој граѓаните треба да се изјаснат за Договорот од Преспа со кој се решава спорот за името со Грција и се отвора патот на земјата кон НАТО и ЕУ.

Во рамки на кампањата објавени се и неколку видео-спотови со кои се појаснуваат придобивките од договорот.