ЕУ ќе ја потврди одлуката за пристапни преговори

803
Фото: Игор Бансколиев

Ставот од заклучоците на шефовите на дипломатијата кои ги одобрија пристапните преговори со Македонија и со Албанија, треба да биде потврден од водечките луѓе на државите или владите на Европската Унија (ЕУ), на денешната денешната видео-конференција.

Ќе биде повторена и заложбата за „зајакнување на процесот на проширување“ и за „веродостојна перспектива на ЕУ за Западен Балкан“, новата методологија на процесите што го води регионот кон Унијата.