Долниот дом на шпанскиот Парламент го ратификува Протоколот за НАТО

128

Долниот дом на шпанскиот Парламент утринава го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО.

Долниот дом во Мадрид, утрово го ратификуваше пристапниот НАТО протокол со 279 гласа ЗА и 1 глас против! Muchas Gracias! Следната и последна станица: Сенатот …

Posted by Никола Димитров – Nikola Dimitrov on Четврток, 27 февруари 2020

 

– Долниот дом во Мадрид утрово го ратификуваше пристапниот НАТО-протокол со 279 гласа за и 1 глас против! Muchas Gracias! Следната и последна станица: Сенатот! –  напиша на социјалните мрежи министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Шпанија е последната земја од членките на НАТО која треба да го ратификува Протоколот. Процесот таму се оддолжи поради изборите и формирањето на Владата.