Димовски: Мизрахи го нема прекршено Преспанскиот договор

225

Пратеникот Илија Димовски побара разрешувањето на Рашела Мизрахи да се симне од дневен ред, бидејќи, како што вели, таа го нема прекршено Преспанскиот договор.

-Мизрахи го нема прекршено Преспанскиот договор. Спасовски го има прекрешено Договорот и тоа во полза на Грција. Договорот вели: сите материјали и документи ќе се усогласат со новото име кога ќе биде отворено соодветното поглавје во преговорите со Европската унија. Поглавјето за труд и социјала не е отворено – рече Димовски. 
Неговиот предлог не помина.