ДИК: До 9 часот гласале 94.167 граѓани

90

Во првите два часа од гласањето на десеттите по рeд парламентарни избори на гласање излегле пет отсто од запишаните гласачи во Избирачкиот список односно 94.167 гласачи.

Државната изборна комисија соопшти дека одѕивот до девет часот е од 2.326 избирачки места.

Најголем одѕив имало во Кривогаштани каде на гласање излегле 13,1 % од гласачите, а најмал одѕив е забележан во Липково, 0.93%.

Право на глас имаат 1.814.263 граѓани запишани во Избирачкиот список.