До 17 часот на референдумот излегле на гласање 455.771 односно 28,83 отсто од вкупно запишаните во Избирачкиот список, соопшти на прес конференција претседателот на ДИК Оливер Деркоски.

Ова се податоци од обработените информации од 87,25 отсто од општинските изборни комисии