Годишнина од насилствата во Собрание

1612

Денеска изминува една година по настаните во Собранието на Република, кога демонстранти од пред Собрание упаднаа во собраниските простории и ги нападнаа пратениците од опозицијата.

Tокму денеска во Кривичниот суд ќе се гледаат видео снимки и фотографии од случувањата на 27 април на рочиштето за обидот за убиство на пратеникот Зијадин Села, кој беше најтешко повреден во
овие настани. За нападот на Села се обвинети десет лица.

Лекарската помош по насилствата на 27 април во Собранието, според извештајот на МВР побарале 70 граѓани, 22 полицајци и тројца пратеници.