Фото: Маја Јаневска-Илиева

Аналитичкиот штаб на ВМРО-ДПМНЕ најави победа во поголемите скопски општини и неколку големи градови.

Оттаму брифираат дека според првичните информации, предност веќе имаат кандидатите во Аеродром, Кисела Вода, Гази Баба, Ѓорче Петров и во Бутел.

Според брифингот на ВМРО-ДПМНЕ, градоначалници веќе во првиот круг имаат во Јагуновце, Могила, Градско, Сопиште, Петровец. Ова се првични и неофицијални инфорамции.

Државната изборна комисија засега нема објавено резултати и број на преброени гласови.