ВМРО-ДПМНЕ: Над 500.000 граѓани се на раб на егзистенција

78

Заев без срам и перде говори за сиромаштија, а тој ја осиромаши Република Македонија. Зоран Заев граѓаните ги доведе до питачки стап. Над 40.000 граѓани останаа без своите работни места во ек на пандемија, соопшти ВМРО-ДПНЕ.

Според партијата, над 500.000 граѓани се на раб на егзистенција, живеат со 50-тина денари на ден.

– Во ек на пандемија кога државите ги намалуваат даноците, Зоран Заев се дрзна и преку Бислимоски ја покачи цената на струјата за 7.4%. Поради Зоран Заев и неговата неспособна влада Македонија официјално ги прекрши Мастришките критериуми. Јавниот долг е 60.3% и земјата е влезена во категоријата на високо задолжени држави.

Власта ја задолжува Македонија, а нема никаков план за развој. Со новиот ребаланс кој е во Собрание се крати од капитални инвестиции и проекти, и не се вложува во здравство и образование во ек на пандемијата.Македонските граѓани од СДСМ единствено добија сиромаштија – се вели во соопштението.