Виктор Димовски назначен за директор на Агенцијата за национална безбедност

489

Владата на редовната седница за директор на Агенцијата за национална безбедност го назначи Виктор Димовски.

Тој досега ја извршуваше функцијата државен секретар во Министерството за надворешни работи.

Димовски во периодот од 2007 до 2009-та година, беше прв човек на Агенцијата за разузнавање.