фото Игор Бансколиев

Алексис Ципрас е првиот грчки премиер што ја посети ПЈРМ, oбјави грчката новинска агенција АНА-МПА. Наводите на агенцијата се поместени во текстот посветен на церемонијата што следи на македонска страна по потпишувањето на договорот.

Од грчкото село Псарадес, преку водите на Преспанското Езеро, двајцата премиери стигнаа во Отешево, каде што имаат заеднички ручек.