Премиерот Зоран Заев денеска рече дека немаат ништо против предлогот датумот на одржување на локалните избори да биде 17 октомври.

Тој образложи дека претходно го предложил 31 октомври поради поклопување со пописот на населенито.

Сепак, вели Заев, доколку сите се согласат, изборите може да се одржат и на 17 октомври.

Премиерот рече дека на барање на опозицијата се случило и одложување на изборите од септември за втората половина на октомври.