Фото: Принтскрин 4news.mk

На социјалните мрежи, минувачи и жители во околниот дел на хотелот „Буши“ во Старата скопска чаршија споделуваат слики и видеа, на кои се гледа како излегува густ чад од објектот на хотелот.

Велат дека на терен се противпожарната бригада, како и брзата помош која им помага на лицата кои биле во хотелот и вдишиле чад.