Во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани биле 434 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел спречување на ширењето на ковид-19.