Јовановски до Камчев: Мајка ти и сестра ти први ќе бидат исклучени од обвинението

131

Бојан Јовановски во дел од снимката им објаснува на Камчев и Камчева дека сестрата и мајката на Орце први ќе бидат исклучени од одредена постапка на СЈО.

„Јас имам интерес, да не се лажеме. Друго, политички нека не те лажат. Да не бидам поконкретен, а ако треба и ќе бидам. Немој да веруваш дека тука не знам колку политички сакаат некого од вас да заштитат. Има една вистина, тенденцијата за тебе е ова втората опција е признавање и отштета. А на него, казна не му бега. Што се однесува до Ратка и до Тина, неколку аспекти има што треба да бидат прочешлани и први ќе бидат исклучени од обвинителниот акт”, вели Јовановски, а пак Ана Камчева прашува “А Тодор”, на што добива одговор од Јовановски „За него немам одговор”.

„Нема казна, имаш договор. Со проценител ако има некаква штета”, вели Јовановски откако Камчев го запраша „А што е казната”.

„Извини му се сега пред сите четворица тука”, вели Камчева во снимката, откако Јовановски се жали дека некој од присутните претходно му се раздрал.