Скопските пожарникари се во Кочани. Пожарот моментално е локализиран и ставен под контрола, објави градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на својата официјална фејсбук-страница.

Тој додадде дека пожарникарите ќе останат на терен цела ноќ за да се спречи евентуално повторно ширење на пожарот.