Тетовец доби кривична пријава за бесправно градење на државно земјиште. Како што соопшти МВР, А.Р. минатата година на Попова Шапка без документација си изградил викендица на државно земјиште.

– Во текот на минатата година, на Попова Шапка, на место викано „Јелак“, пријавениот во својство на инвеститор без да поседува соодветна документација изградил викенд куќа на државно земјиште. На 11.01.2021, овластени службени лица од Попова Шапка на наведеното место забележале градежни работници како изведуваат градежни работи. Истиот ден, увидна екипа при СВР Тетово извршила увид на местото на настанот за што била изготвена документација – соопшти МВР.